PER ACCEDIR A LA BOTIGA
HAS DE SER MAJOR DE 18 ANYS.

SÍ, HO SÓC :-)    NO ENCARA :-(
Ratafies

La ratafia és el licor tradicional per excel·lència de les terres catalanes amb més de mil anys d'antiguitat. Reconeguda com a denominació geográfica. La seva elaboració majoritàriament és de caràcter casolà per això hi ha multitud de receptes tot i que a Catalunya comptem amb un bon nombre de marques que n’elaboren de manera artesanal pel consum més majoritari, 3 d’elles amb més de 100 anys d’experiència: Russet a la Garrotxa,   Bosch a Osona  i Raiers al Pallars Jussà.

Aquest licor s'elabora a partir de nous tendres mesclades amb diverses plantes aromàtiques. La mescla  es macera durant  40 dies a sol i serena després es decanta el líquid resultant, i s'hi afegeix sucre, alcohol i aigua, per envellir en bótes de fusta tres mesos més. El resultat final és una beguda alcohòlica amb una graduació propera a trenta graus,

No hi ha un color específic per a la ratafia. La gamma de colors està entre els marró fosc, marró vermellós i ataronjat de gust dolç però amb un toc lleugerament amargant.

Tradicionalment la ratafia es fa cap a Sant Joan, que és quan les herbes estan en el seu millor moment (tot i que de vegades es fan per Tots Sants) i es consumeix a partir de Nadal.

La ratafia es pren com a aperitiu i digestiu. S'acostuma a beure molt freda, directament del congelador. És ideal per acompanyar tota mena de postres, especialment els gelats.

Ratafies  Hi ha 8 productes

per pàgina
Mostrant 5 - 8 de 8 productes
Mostrant 5 - 8 de 8 productes