No hi ha productes
Els preus són amb impostos inclosos
La ratafia és el licor tradicional per excel·lència de les terres catalanes amb més de mil anys d'antiguitat. Reconeguda com a denominació geográfica. La seva elaboració majoritàriament és de caràcter casolà per això hi ha multitud de receptes tot i que a Catalunya comptem amb un bon nombre de marques que n’elaboren de manera artesanal pel consum més majoritari, 3 d’elles amb més de 100 anys d’experiència: Russet a la Garrotxa, Bosch a Osona i Raiers al Pallars Jussà.
Aquest licor s'elabora a partir de nous tendres mesclades amb diverses plantes aromàtiques. La mescla es macera durant 40 dies a sol i serena després es decanta el líquid resultant, i s'hi afegeix sucre, alcohol i aigua, per envellir en bótes de fusta tres mesos més. El resultat final és una beguda alcohòlica amb una graduació propera a trenta graus,
No hi ha un color específic per a la ratafia. La gamma de colors està entre els marró fosc, marró vermellós i ataronjat de gust dolç però amb un toc lleugerament amargant.
Tradicionalment la ratafia es fa cap a Sant Joan, que és quan les herbes estan en el seu millor moment (tot i que de vegades es fan per Tots Sants) i es consumeix a partir de Nadal.
La ratafia es pren com a aperitiu i digestiu. S'acostuma a beure molt freda, directament del congelador. És ideal per acompanyar tota mena de postres, especialment els gelats.
Ampolla clàssica de 70cl. Elaborada per Licors Portet, La Pobla de Segur, Pallars Jussà. Ampolla clàssica de 70cl. Elaborada...
Ampolla de 70cl. Elaborada per Destil·leria Bosch. Sant Quirze de Besora, Osona. Ampolla de 70cl. Elaborada per...
Ampolla de 70cl. Elaborada per Ratafies de l'Avi Guillem, Esparreguera. Ampolla de 70cl. Elaborada per...
Ampolla de 50cl. Elaborada per Licors Portet, La Pobla de Segur, Pallars Jussà. Ampolla de 50cl. Elaborada per Licors...