PER ACCEDIR A LA BOTIGA
HAS DE SER MAJOR DE 18 ANYS.

SÍ, HO SÓC :-)    NO ENCARA :-(
Vins dolços i vermuts

El vermut és un licor aromatitzat amb herbes, format a base de vi neutre de bona qualitat, aromatitzat amb diferents herbes aromàtiques  i altres espècies amargues i tòniques. De productes per macerar aquest licor n’hi ha centenars, els quals es poden combinar de mil maneres diferents. En la barreja adequada dels botànics (arrels, plantes, flors i espècies) rau la clau de l’aromatització del bon vermut. La graduació del vermut varia entre 16 i 22 graus

Tot i que és una beguda que ha donat la volta al món, el seu origen és típicament europeu. El trobem en dues grans famílies: el negre i el blanc. El vermut negre té l’origen a Itàlia i és més dolç, en canvi el blanc, creat a França, és més sec i té una graduació alcohòlica més alta.

A Catalunya trobem molts elaboradors actualmente de vermut, tot i que la seva zona de més influència era Reus i el camp de Tarragona en general.

Els vins dolços naturals s´elaboren a partir de varietats de raïm amb capacitat per a generar un contingut alt de sucres. En el moment de la vinificació aquests es converteixen en alcohol per mitjà de la fermentació, restant-ne una part com a sucres residuals que són els que configuraran el vi com a dolç. Gran part de la seva màgia rau en aquest fet. La dolçor que hi trobem, doncs, prové de la mateixa fruita. El nom que rep cadascun d’aquests vins dolços prové de la varietat de raïm que s’utilitza en la seva elaboració.

El vi dolç és, sens dubte, el gran tresor oblidat de la vinya catalana.  Als  Països Catalans en tenim de magnífics: Garnatxa d’ Empordà, Moscatell valencià, Binissalem dolç, Muscat de Ribesaltes, Vi de Banyuls, Malvasia, Fondellol, vins dolços del Priorat, de la Terra Alta, vins rancis dolços, etc podríem dir que és la història líquida de la nostra terra.

Amb les postres els vins de licors o dolços és on destaquen i podem guardir-ne de tots els seus matisos.

Vins dolços i vermuts  Hi ha 4 productes

Mostrant 1 - 4 de 4 productes
Mostrant 1 - 4 de 4 productes